BLIV GÆLDFRI IGEN

Kom ud af RKI og bliv kreditværdig igen

Frivillig akkord – hvad er det?

Hvad er en Frivillig Akkord?

Hvor en gældssanering løber over 5 år, findes der en anden løsning. Man har mulighed for at indgå en frivillig akkord, hvor man laver en aftale med sine kreditorer og betaler et engangsbeløb, så er man ude af sin gæld (bortset fra det beløb man låner af banken, familien eller en god ven). Så slipper man også for at blive registreret i RKI eller Debitor Registret. Bortset fra man stadig skylder den man har lånt beløbet af, er man gældfri hos sine kreditorer. Hvis man får afslag på sin ansøgning om gældssanering, kan man appellere skifterettens afgørelse. Men man skal sørge for at få klaget inden 14 dage, og man bør kontakte en advokat, der kan hjælpe med klagens formalitet. Får man så stadig ikke ret til gældssanering, kan man prøve at indgå en frivillig akkord med sine kreditorer. Man kan selvfølgelig også starte med en frivillig akkord og helt undgå skifteretten.

Hvordan får man en frivillig akkord?

Når man søger om en frivillig akkord, er det også her vigtigt, at man alliere sig med en advokat. Denne kan hjælpe med alt det formelle, så man undgår faldegrupper og fejl som mindsker chancerne for en frivillig akkord. En anden fingerregel er, at det ikke bør koste mere end et par tusinde kroner at involvere en gældsrådgiver eller advokat. For at holde omkostningerne ned, skal man selv sørge for at få styr på alle sine dokumenter, man har modtaget af sine kreditorer igennem tiden.

Målet med en frivillig akkord:

Sigtet med en frivillig akkord er, at kreditorerne går med til, at de modtager en lille del af deres krav, og herved eftergiver den resterende gæld. Ud fra det budget man laver med gældsrådgiveren, kan man beregne ens rådighedsbeløb. På baggrund af rådighedsbeløbet kan man beregne, hvor meget man kan betale over en given periode, eller hvor stort et engangsbeløb man kan betale.

Et godt råd på falderebet er, at når man ønsker en frivillig akkord, skal man være i stand til at se realiteten i øjnene og se mulighederne for at kunne komme ud af sin gæld. Et andet råd er, at der nu fås gratis gældsrådgivning af det offentlige – dette kan du læse mere om på forbrugerrådets hjemmeside.  Her er der både telefonisk rådgivning og man kan møde op på deres kontor i København.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0 (from 0 votes)
Frivillig akkord - hvad er det?, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*