BLIV GÆLDFRI IGEN

Kom ud af RKI og bliv kreditværdig igen

Hvad er Lønindhold?

Har du oplevet lønindhold?

Lønindhold er et udlæg i din løn, nogenlunde på samme måde, som når der laves udlæg i en båd eller et hus.

I dag er det kun muligt for det offentlige at lave indhold af din løn. Nogle af de mest almindelige gældsposter hos det offentlige kan være – moms, skat, studiegæld, tilbagebetaling af offentlige ydelser, hustru- og børnebidrag, bøder m.fl. Den mest almindelige årsag til lønindhold er dog manglende udfyldelse af selvangivelsen, som medføre restskat til skat.

Kommunen kan uden videre begære om et lønindhold på op til 20 % af en nettoløn. Dette kan betyde, at man ikke længere har nok indkomst til at betale sine budgetlige udgifter. Bevisbyrden ligger hos skyldneren som skal klage skriftligt til myndigheden begæringen kommer fra. Klagen skal indeholde en detaljeret dokumentation for udgifter og indtægter. Herefter vil myndigheden revurdere sagen og give svar om lønindholdet opretholdes eller bortfalder helt eller delvist.

Nye regler hos Skat gør dog at i visse tilfælde kan de begære lønindhold på mere end 20%.

Dette kan gøres i forbindelse med skatte- og momsgæld. Der findes også tilfælde hvor der ingen grænse er for lønindholdet – det kan være skyldnere af børnebidrag til kommunen.

Hvad kan man så gøre når man oplever lønindhold? Prøv som hovedregel at undgå lønindhold. Har du gæld til det offentlige kan du med rimelig frivillighed indgå en afdragsordning. Det kan som hovedregel lade sig gøre. Erkend problemet og spil med åbne kort når du henvender dig til det offentlige. De fleste offentlige myndigheder ønsker selv at indgå aftaler der virker for begge parter. Skulle du have problemer med at gøre dig forståelig overfor myndigheder, kan du søge hjælp hos en professionel rådgiver, og lade denne udforme kontakten til det offentlige.

Skulle du ikke overholde en afdragsordning vil du blive anmeldt til RKI og du vil være mere udsat i forhold til lønindhold.

Så kom ud af sofaen og ring til den myndighed, du skylder pengene.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share
Category: Gæld generelt

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*